Parkveien 19, 0350 Oslo | Tlf. 949 81 051

Konsultasjon hos tannlege

En tannlegekonsultasjon er en avtale med en tannlege der pasienten kan diskutere eventuelle tannproblemer, få en kort undersøkelse ved behov og en vurdering av tannhelsen sin, og få råd om eventuell behandling som kan være nødvendig. Under konsultasjonen vil tannlegen vanligvis utføre en kort undersøkelse av tennene, tannkjøttet og munnen generelt, og gi pasienten informasjon om hvilke behandlingsalternativer som er tilgjengelige for å forbedre tannhelsen.

Informasjon

Direkt kommunikasjon med tannlegen

Tannlegen din vil gjerne vite hva du håper å oppnå gjennom tannbehandling. Ser du etter bedre munnhelse? Håper du å forbedre utseendet ditt gjennom tannregulering med invisalign, tannbleking eller annen kosmetisk tannbehandling? Tannlegen din vil vite hvorfor du søker tannpleie, og det er best for deg å være så ærlig som mulig slik at du både er på samme side og jobber mot de samme målene.

Panoramarøntgen

En panoramarøntgen, også kjent som panoramaradiografi, er et todimensjonalt bilde av hele munnen din. Den fanger opp overkjeven, underkjeven, tenner, tidsmessige kjeveledd (TMJ) og omkringliggende strukturer. Den gir en bred oversikt over tannhelsen din og er nyttig for å evaluere forhold som f.eks. påvirkede tenner, kjevebeinabnormaliteter, cyster, svulster og generell tann- og beinhelse.

Estetisk Konsultasjon

Diskusjon av estetiske tannbehandlingsalternativer: Det finnes ulike estetiske tannbehandlingsalternativer som kan forbedre utseendet på tennene dine. Dette kan inkludere tannbleking, tannrestaureringer som porselensfasetter eller skallfasetter, tannregulering, tannimplantater og andre kosmetiske prosedyrer. Tannlegen vil diskutere disse alternativene med deg og anbefale de som passer best til dine ønsker, behov, og budsjett, slik at du kan oppnå den strålende smilen du drømmer om.

Protetikk Konsultasjon

Diskusjon av protesetyper: Det finnes ulike typer tannproteser som kan brukes avhengig av dine spesifikke behov. Dette kan inkludere helproteser, delproteser, broer eller implantatbaserte proteser. Tannlegen eller tannprotesisten vil diskutere disse alternativene med deg og anbefale den mest hensiktsmessige protesen basert på din munnhelse, estetiske preferanser og budsjett.

Oral Kirurgi konsultasjon

Enten du har behov for fjerning av visdomstenner, fjerning av tannrot eller tannimplantater ser du kanskje ikke frem til din første konsultasjon. Hvis du føler deg nervøs, kan det å vite hva som vil skje under avtalen din hjelpe deg med å slappe av. Du vil sette deg ned med kirurgen din for å diskutere detaljene, inkludert hvordan du forbereder deg til prosedyren. Husk konsultasjon er helt gratis! Les mer om oral kirurgi.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannlege Konsultasjon

(✔) Snakk direkt med tannlegen

(✔) Få kostnadsoversikt fra tannlegen

(✔) Få nedbetalingsplan fra tannlegen