Parkveien 19, 0350 Oslo | Tlf. 949 81 051

Mistet Fylling

Tannlege i Oslo - Fikse mistet fylling raskt og enkelt

Har du mistet en fylling? Det kan være en ubehagelig opplevelse og kan også føre til smerte eller følsomhet. Hos Clinica Smile tilbyr vi rask og enkel reparasjon av mistet fylling. Våre erfarne tannleger bruker de nyeste teknologiene for å gjenopprette tannens funksjonalitet og utseende på kort tid. Ta kontakt med oss for å avtale en time i dag.

Informasjon

Hva er en mistet fylling?

En mistet fylling skjer når fyllingen som ble plassert i en tann for å erstatte et hulrom, løsner eller faller ut. Dette kan skyldes en rekke årsaker, inkludert tannråte, traumer eller tygging av hard mat. Når en fylling er borte, kan nervene i tannen være mer utsatt for irritasjon og smerte.

Symptomer på mistet fylling

Symptomer på en mistet fylling kan variere, men vanlige tegn inkluderer smerte eller følsomhet når du spiser eller drikker, spesielt når det er varmt eller kaldt. Du kan også merke en skarp kant på tannen der fyllingen har falt ut. Det er viktig å få tannen sjekket av en tannlege så snart som mulig for å unngå ytterligere skade eller infeksjon.

Hvordan Clinica Smile kan hjelpe

Våre erfarne tannleger på Clinica Smile kan hjelpe deg med å reparere en mistet fylling på kort tid. Vi vil først undersøke tannen din og bestemme den beste behandlingsplanen for deg. Dette kan inkludere å fjerne eventuelle gjenværende fyllingsmateriale og fylle hullet med en ny fylling. Vi bruker kun materialer av høy kvalitet for å sikre at reparasjonen er holdbar og ser naturlig ut.

Etterbehandling av behandlingen

Etter at en mistet fylling er reparert, kan det hende du opplever noen milde symptomer som følsomhet eller smerte i tannen. Dette bør avta etter noen dager. Det er viktig å holde tannen ren og sunn ved å børste og bruke tanntråd regelmessig og besøke tannlegen for jevnlige kontroller.

Tannhelse Tips:

  • Børst tennene riktig: Børst tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter hver gang. Bruk en fluorholdig tannkrem for å styrke tannemaljen.
  • Rengjør mellom tennene: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å fjerne plakk og matrester som børsten ikke når.
  • Besøk tannlegen regelmessig: Gå til tannlegen minst to ganger i året for rutinemessige sjekk-ups og profesjonell tannrensing.
  • Spis en sunn kosthold: Reduser inntaket av sukkerholdige matvarer og drikkevarer som kan føre til tannråte. Spis mer frukt, grønnsaker og kalsiumrik mat for å opprettholde sterke tenner.
  • Unngå tobakksprodukter: Røyking og snusing kan forårsake tannproblemer og tannkjøttsykdom. Prøv å slutte eller redusere bruken av disse produkter for bedre tannhelse.
  • Beskytt tennene under aktiviteter: Bruk en tannbeskytter under idrettsaktiviteter eller når du utfører aktiviteter med risiko for tannskader.
  • Ta vare på tannproteser: Hvis du har proteser, sørg for å rengjøre dem regelmessig og oppbevare dem på en trygg måte for å unngå skade og infeksjon.

Følg disse tipsene for å opprettholde en sunn munnhelse og et strålende smil!

Tannlege Konsultasjon

(✔) Snakk direkt med tannlegen

(✔) Få kostnadsoversikt fra tannlegen

(✔) Få nedbetalingsplan fra tannlegen