Parkveien 19, 0350 Oslo | Tlf. 949 81 051

PRP (Platelet Rich Plasma)

Platelet-Rich Plasma (PRP) har blitt brukt som en behandlingsmetode for hårtap, spesielt i tilfeller av androgen alopecia (arvelig hårtap) eller andre former for hårtynning. Behandlingen er basert på teorien om at vekstfaktorene og proteiner som finnes i blodplatene kan stimulere hårsekkene og fremme hårvekst.

Før behandlingen

Før du gjennomgår en Platelet-Rich Plasma (PRP) behandling, er det flere viktige trinn og forberedelser du bør vurdere:

 1. Konsultasjon med en Medisinsk Profesjonell: Først og fremst bør du planlegge en konsultasjon med en medisinsk profesjonell som har erfaring med PRP-behandlinger. Dette kan være en lege, hudlege eller annen relevant spesialist. Under konsultasjonen kan du diskutere dine mål, forventninger, og medisinske historie. Legen vil vurdere om PRP-behandlingen er egnet for deg og gi deg nødvendig informasjon om prosessen.
 2. Medisinsk Historie: Under konsultasjonen må du gi en fullstendig medisinsk historie, inkludert informasjon om tidligere eller pågående medisinske tilstander, allergier, medisiner du tar, og eventuelle tidligere kosmetiske behandlinger du har gjennomgått.
 3. Forberedelser før Behandling: Før behandlingen kan legen gi deg spesifikke instruksjoner. Dette kan inkludere å unngå blodfortynnende medisiner noen dager før behandlingen, som aspirin eller ibuprofen, da dette kan påvirke blodets evne til å koagulere.

Hår behandling

 1. Stimulering av hårsekkene: Blodplater inneholder ulike vekstfaktorer og proteiner som kan bidra til å stimulere hårsekkene, som er ansvarlige for produksjonen av hår. Ved å injisere konsentrert PRP i områder med svekkede eller inaktive hårsekker, kan det stimulere disse folliklene til å begynne å produsere hår igjen.
 2. Fremme helbredelse og blodsirkulasjon: PRP inneholder også faktorer som kan fremme helbredelse og forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen. Dette kan forbedre hårsekkens helse og funksjon, noe som kan føre til bedre hårvekst.
 3. Redusere betennelse: PRP inneholder antiinflammatoriske faktorer som kan bidra til å redusere betennelse i hodebunnen. Dette er spesielt relevant for tilstander som androgen alopecia, der betennelse rundt hårsekkene kan bidra til hårtap.

PRP

Ansikt

Under øyene

Hår

Ansikt

Under øyene

Hår

Ansikt hudbehandling

Platelet-Rich Plasma (PRP) behandling for ansiktshuden, ofte referert til som "Vampire Facial" eller "PRP-ansiktsbehandling", er en kosmetisk prosedyre som bruker de regenerative egenskapene til PRP for å forbedre utseendet og teksturen til huden. Her er hvordan prosedyren generelt fungerer:

 1. Blodprøvetaking: En liten mengde av ditt blod blir trukket, vanligvis fra armen din.
 2. Sentrifugering: Det trukne blodet plasseres i en sentrifuge for å separere komponentene. Dette isolerer det blodplate-rike plasmaet, som inneholder vekstfaktorer, fra resten av blodet.
 3. Mikronåling eller Injeksjon: Det finnes ulike teknikker, men PRP-løsningen påføres vanligvis ansiktet ved bruk av mikronåling eller injeksjon. Mikronåling innebærer bruk av en enhet med fine nåler for å skape mikroskader i huden, slik at PRP kan absorberes bedre. Alternativt kan PRP injiseres direkte i spesifikke områder.

Vekstfaktorene i PRP antas å stimulere kollagenproduksjon, forbedre hudens tekstur og fremme hudfornyelse. PRP-behandlinger for ansiktshuden brukes ofte for å adressere bekymringer som:

 • Rynker og fine linjer: PRP kan hjelpe med å stimulere produksjonen av kollagen og elastin, noe som gir glattere og mer ungdommelig utseende hud.
 • Arr etter kviser: Vekstfaktorene i PRP kan fremme vevsregenerering og bidra til å forbedre utseendet til arr etter kviser.
 • Ujevn hudtone og tekstur: PRP-behandlinger kan føre til forbedret hudtone, tekstur og generell glød.
 • Solskader: PRP kan bidra til behandling av solskadet hud ved å fremme heling og kollagensyntese.

CLINICA MEDSPA

Bestill Time

Velg dato og tid som passer deg! BESTILL TIME I DAG!